top of page
Search
  • Writer's pictureINS RONDA | ESCAPE ROOM

ESCAPA CAP A LA IGUALTAT

Updated: May 13, 2019


El nom d’aquests Escape Room es, Escapa cap a la igualtat, està dirigit a que totes les activitats per trobar la sortida d’aquesta habitació estaran relacionades en la sensibilització de la igualtat de gènere, és a dir, els adolescents de l’IME, aconseguiran obrir les caixes si escapen de tots els estereotips i la discriminació de gènere.


Amb la primera prova que es trobaran serà la caixa cultural, la que hauran de recordar aquelles pel·lícules que miraven de petits i pensar quines d’aquestes pel·lícules careix d’estereotips de gènere. Després la caixa de la visibilitat, hauran de crear debat quina de les frases que els hi direm sobre la desigualtat de gènere són verdaderes o falses. Com a penúltima, trobaran la caixa musical, hauran d’escoltar una sèrie de cançons d’un gènere de música popular entre els joves i apuntaran en un mural aquelles paraules o frases que diu la cançó i creuen que és discriminatori. I per últim, la caixa dels secrets hauran de treballar en conjunt per a fer un puzle i trobar el secret per obrir la porta de l’habitació.


MERIDATGE D'EMOCIONS

Escapa cap a la igualtat, és un Escape Room implementat als adolescents que assisteixen a l’IME (Institut Municipal d’Educació). Aquest joc, consisteix en superar enigmes, trencaclosques, etc. els quals estan distribuïts en quatre caixes; aquestes, estan relacionades i treballen sobre la desigualtat de gènere. Per a que els participants puguin escapar o sortir de l’habitació, han de trobar la clau definitiva que obri la porta d’aquesta.


Per poder aconseguir-la, han d’haver superat amb èxit aquest joc. Cada Caixa inclou una o diverses proves que al superar-les et proporcionen la pista per a poder obrir la següent caixa. Per tant, els adolescents han d’anar superant totes les proves de les diverses caixes fins arribar a la última i aconseguir la clau per escapar de l’habitació. A l’hora d’implementar aquests Escape Room, hem comptat amb la participació de 7 adolescents, els quals no coneixien gaire bé que era la desigualtat de gènere. Durant el Escape Room, havien de cooperar entre ells i treballar en equip per a poder resoldre els enigmes i trobar les pistes, és a dir, només van comptar amb la nostra ajudar per a explicar en que consistia el joc, fer alguna traducció i guiar-los. A mesura que va anar evolucionant l’activitat, els participants, van anar entenent que és el que passa en la nostra societat en relació amb la desigualtat de gènere, observant la gran quantitat d’estereotips que hi pot haver darrera les pel·lícules de Disney, les cançons, o la publicitat. Gràcies al bon ambient que es va crear, fent un gran treball en equip, respectant-me entre ells a pesar de les diferents nacionalitats, idiomes i cultures, i col·laborant uns amb els altres, van aconseguir superar amb èxit les diverses proves, podent sortir de l’habitació.


En definitiva, creiem que tant els adolescents com nosaltres vam poder debatre, aprendre, compartir experiències i sobretot passar-nos-ho d’allò més bé tots plegats. Pel que fa la sala en la que es va realitzar la implementació, pensem que podria haver set una mica més espaiosa, tot hi que es va poder realitzar l’activitat prevista de manera correcta, sense haver de fer cap tipus de modificació. Per finalitzar, considerem que el nostre grup es va cohesionar molt a l’hora de preparar el Escape Room i també a l’hora fer la implementació. Totes nosaltres hem aportat i hem col·laborat en la realització d’aquest joc i en la participació el dia de la implementació. Estem molt contentes i satisfetes amb el resultat obtingut.


Rosa, Raquel, Paloma, Jordina i Hermínia.








14 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page