top of page
Search
  • Writer's pictureINS RONDA | ESCAPE ROOM

TROBA LA CLAU CAP A LA IGUALTAT

Updated: May 13, 2019

El nostre grup ha plantejat unes activitats per treballar la igualtat de gènere a través d’un escape room.

Aquest tracta de diverses proves senzilles que un grup d’adolescents de l’IME hauran de saber superar i resoldre per poder passar a la següent i poder sortir de l’habitació, ja que aquest és l’objectiu principal de l’escape room.


Totes les proves tenen un contingut que tracta i treballa sobre la igualtat de gènere on els adolescents hauran d’endinsar-se a descobrir nous aspectes sobre aquest tema. El nostre objectiu principal és aconseguir un apropament per part del grup sobre el qual actuem cap a una nova perspectiva de gènere i més igualitària, i que es sàpiguen desenvolupar.


EL MERIDATGE D'EMOCIONS

En termes generals ens ha semblat molt interessant la proposta del escape-room a la par que hem trobat que és una manera diferent i dinàmica de realitzar una activitat a qualsevol dels col·lectius que tractem.

Considerem que s’han complert els nostres objectius, tant generals com específics, ja que s’ha pogut treballar molt bé el tema de la igualtat de gènere i l’objectiu final del escape-room que és el fet de sortir de la sala mitjançant la superació de diverses proves.

Respecte al desenvolupament de l’activitat en general va funcionar molt bé tot i que al principi els va costar arrancar. Al principi es van trobar amb la primera prova que consistia en trobar la clau per entrar a la sala a través de completar una frase amb la paraula correcta, en un principi ens vam trobar una mica amb la barrera de l’idioma, però  a poc a poc van anar agafant confiança i vam superar la prova. Al entrar a la sala es van trobar amb un jeroglífic que tenien que desxifrar, d’aquesta prova podem destacar que els va costar el fet de participar entre tots, ja que vam observar que hi havia un grupet que ho intentava més i un altre que es quedava més al marge, tot i així vam intentar reconduir-los per a què tot hi participessin. Després la cosa va començar a ser una mica més dinàmica, ja que els nois tenien que buscar per dins la sala unes peces per poder construir un mapa de la sala, en aquest cas els nois es van començar a desenvolupar i a mostrar-se amb més naturalitat. Acte seguit el mapa els va portar al lloc on estava amagada una clau que obria un tresor, per això els nois van tenir que seguir buscant per tota la sala on estava aquest tresor, vam notar que entre tots van saber cooperar i trobar el tresor. La següent prova consistia en resoldre una sopa de lletres la qual tenia una forma amagada que estava situada sota el portàtil, per indicar-los que a partir d’aquest es reproduiria un vídeo. La sopa de lletres els va portar una mica més de temps, i a través d’aquesta es va intentar treballar el tema dels valors. Finalment vam indicar als nois que s’asseguessin i se’ls va informar de que es ficaria un vídeo al qual tenien que prestar atenció. Després del vídeo se’ls va preguntar a veure si l’havien entès bé i havien captat el missatge d’aquest, per tal de fomentar una mica de debat. En definitiva després d’aquest vídeo el projector els va indicar on trobarien la clau per poder sortir de la sala.

Vam intentar dinamitzar les diferents activitats a través del català ja que era la llengua que volíem promoure, tot i així ens vam ajudar del castellà i sobretot de l’àrab per a que tots poguessin entendre les activitats i participar-hi, ja que molts d’aquests nois era el primer dia que assistien a l’IME.


Gemma, Júlia, Ouidad i Clara.













5 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page