top of page
Search
  • Writer's pictureSouad Boutahar

ELS SUPER HEROIS

Updated: May 13, 2019


En el nostre escaperoom durem a terme activitats en relació a la igualtat de gènere, es treballarà mitjançant diferents proves on posarem a prova les habilitats i valors de cadascú, hauran de treballar en equip per superar les proves i aconseguir les medalles de super herois.


Les activitats seran les següents; una tractarà sobre endevinalles on hauran d'escollir la opció més vàlida, en una altra, hauran de classificar una sèrie d’oficis segons si pensen que són per dones, homes o per amdós sexes i altres proves relacionades amb el gènere i els estereotips que tenen, d’aquesta manera veurem els estereotips que la societat posa als diferents sexes.


EL MERIDATGE D'EMOCIONS


A la implementació que vàrem fer el dia 8 d’abril a l’escola EL JOC DE LA BOLA, va ser implementada comptada pels alumnes de 6è que durant dos hores van poder completar totes les activitats i proves que vam amagar dins de l’aula en relació a la igualtat de gènere i que per tant tenien que posar a fi i trencar tots els estereotips i discriminacions que hi ha a l’actualitat segons les seves habilitats i capacitats que tenen en relació a aquest tema. Per tant, primer vam explicar en que consistia aquest ESCAPE ROOM i quins eren els objectius referents als alumnes de classe i per nosaltres, així que vam començar per la línia 6è B. Aquesta classe comptava d’uns 25 alumnes del qual podíem trobar rols diferents, hi havia el líder de la classe, l’alumne/a tímid/a, el més llest, el interessat en voler saber-ho tot…


Podem dir que era un grup molt participatiu i amb moltes ganes de voler trobar les pistes i resoldre totes les probes i activitats que els vam oferir. Gairebé tots aquests 25 alumnes d’aquesta línia coincidien en les respostes ja que els pensaments i les opinions referent al tema de la igualtat eren bàsicament les mateixes, per tant, l’objectiu de la proposta era molt correcta ja que ells trencaven i donaven la seva opinió sobre aquests estereotips i discriminacions de gènere que avui dia ens trobem. En canvi, a l’altre grup també format per 25 alumnes es pot dir que els hi costava una mica en poder resoldre les proves i activitats ja que hi havia una mica de desigualtat, ja que aquest grup va donar la impressió que havien entès la proposta d’una altra manera. A banda d’això podem dir que aquesta altra línia, els alumnes eren molt més xerraires, a estones es distreien una mica i els costava agafar el fil per tornar a l’activitat en que tenien que raonar o donar les seves opinions en relació a l’activitat realitzada.

Finalment, l’activitat va sortir positiva ja que van poder acabar i trobar totes les solucions de manera correcta en que van arribar a la caixa de les medalles, que era el premi per haver superat i trencat totes les proves d’estereotips i discriminació de gènere. Com a conclusions finals podem dir que gràcies a la participació, l’esforç, motivació, cooperació i el gran treball en equip format pels alumnes de 6è de primària, van resoldre totes les probes sense cap tipus de dificultat, ja que aquestes eren probes i activitats de reflexió i d’opinió en que van mostrar totes les seves capacitats i habilitats sobre experiències o vivències que al llarg d’aquests anys ells han pogut mostrar o que han observat davant de la societat o de l’àmbit familiar.


Blanca, Javier, Pau, Alba i Marta.







4 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page